El Clúster Packaging demana més suport per continuar impulsant el creixement del sector industrial català

Judith Marti,

El 26 de setembre es va celebrar la reunió anual del Programa Catalonia Clusters, un esdeveniment organitzat per ACCIÓ que reuneix presidents i gestors de clústers per analitzar els avenços i reptes del sector. L'acte va comptar amb la presència destacada del Conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, qui va subratllar la importància estratègica dels clústers per a l'economia catalana.

La jornada va començar amb la presentació del Programa Catalonia Clusters 2024-26, a càrrec de Joan Martí, director de la Unitat d'Estratègia Empresarial d'ACCIÓ. Martí va celebrar un rècord històric, destacant que el programa inclou ja més de 3.000 empreses repartides en 27 clústers, un increment del 30% en els últims cinc  anys. Aquest creixement reflecteix l'èxit sostingut de la política de clústers, que ha sabut adaptar-se als nous temps.

Durant la reunió, Sàmper va recordar que fa més de 30 anys que la Generalitat va apostar per una política de clústers pionera, que s'ha mantingut al capdavant, incorporant noves eines i conceptes per aportar més valor a les empreses. També va destacar que aquest model ha estat estudiat per Harvard Business School com un cas d'èxit a nivell mundial.

El Conseller va subratllar la necessitat d'una col·laboració publicoprivada per fer front als nous reptes, un aspecte clau en la política de clústers. Per la seva banda, la presidenta del Clúster Packaging, Martina Font, va defensar la importància de reforçar el sector industrial a Catalunya, afirmant que un país industrial genera més  benestar per a tota la societat. A més, va demanar al Conseller més recursos, recordant que el programa  electoral del PSC incloïa una proposta d'invertir 20 milions d'euros en  incentius per als clústers industrials.

La reunió es va celebrar a l'Hospitality de la 37a Copa Amèrica, on el Govern ha signat acords per impulsar el llegat tecnològic i industrial de la competició. Entre altres iniciatives, s'han promogut projectes com l'ús d'hidrogen verd en el sector nàutic català i el desenvolupament del primer videojoc de la Copa Amèrica amb proveïdors locals.

Finalment, es va presentar un estudi del Departament d'Empresa i Treball que analitza l'ecosistema de les tecnologies vinculades a l'economia blava a Catalunya, el qual inclou un miler d'empreses que facturen conjuntament 5.556 milions d'euros i donen feina a gairebé 24.000 persones.

Notícies relacionades


Modificar cookies