Finalitza el període de presentació de propostes de projectes de Value4Pack

Judith Marti,

  • Cinc empresesde l’ecosistema Packaging Cluster han participat en la convocatòria

Durant els darrers tres mesos, el consorci de clústers alimentaris i packaging europeus Value4Pack, ha promogut la convocatòria per propostes de projectes col·laboratius a través de la seva plataforma Value4Pack Call for Cooperation Proposals - The project (b2match.io)

La convocatòria ha rebut més de 60 propostes de projectes de 16 països  diferents. En els propers dies començarà la fase de selecció i acompanyament de les propostes més ben valorades pel comitè d’experts. Els projectes guanyadors rebran assessorament i acompanyament gratuït per impulsar la proposta, donar-li visibilitat, identificar els col·laboradors adequats aprofitant la xarxa europea que el consorci brinda, i avaluar les possibles fonts de finançament públiques i/o privades.

El consorci Value4Pack espera aconseguir per finals de  l’any que ve, al menys, deu propostes de projectes ben desenvolupades, amb tots els socis identificats i compromesos, i amb un pla d’actuacions clarament definit.

Les propostes publicades per part de membres de l’ecosistema de Packaging Cluster són:

- Oscillum, empresa de biotecnologia sòcia del clúster que es dedica al desenvolupament i comercialització de solucions innovadores per a l'envasat d'aliments, proposa el desenvolupament de la solució Stiint; un recobriment per a diversos materials (plàstic, paper, cartró, etc.) que pot actuar com a barrera contra la humitat, l'oxigen i l'augment de temperatura dins de l'envàs, mantenint les condicions de l'envàs i, per tant, augmentant la vida útil del producte.

- Go  Zero Waste presenta Moving Towards Zero; un programa innovador i únic que permet a les ciutats motivar els seus habitants a avançar cap a residu zero, potenciant activitats, reptes i premis per als seus habitants mitjançant la gamificació. El programa s'està utilitzant a diferents ciutats de Catalunya a través de l'App Go Zero Waste. Estan desenvolupant una nova versió per adaptar-la i fer-la atractiva per a les empreses, motivant els seus empleats a millorar els seus hàbits i avançar cap a residu zero, ajudant-les a complir el seu compromís amb la circularitat.

- Rotimpres, empresa d’impressió associada al clúster, participa amb NFC Track: Etiquetes de paper NFC biodegradables per a solucions de seguiment sostenibles. NFC Track és una solució innovadora que integra etiquetes NFC fetes de paper 100% biodegradable dins de l'embalatge de productes, ja sigui darrere de l'etiqueta o dins d'una caixa de cartró. Aquesta tecnologia permet a les empreses protegir les seves marques i rastrejar la devolució dels envasos, proporcionant dades en temps real sobre quantes unitats s'han distribuït des de la fàbrica i quantes s'han retornat, contribuint a operacions més eficients i respectuoses amb el medi ambient.

- Blue Room Innovation, socis experts en traçabilitat i sostenibilitat, especialment en la integració de tecnologies blockchain amb els sistemes existents de gestió de la cadena de subministrament, ens presenta CircularTrust; un software col·laboratiu que ofereix solucions de passaports digitals de productes i traçabilitat mitjançant tecnologia blockchain. La solució millora la transparència i la sostenibilitat en les cadenes de subministrament assegurant la traçabilitat i la integritat de les dades al llarg del cicle de vida del producte, des de la fabricació fins a la disposició final.

- Laser  Marking System, empresa sòcia familiar amb més de 30 anys d’experiència en marcatge i tall làser, fresat i mecanitzat CNC2 i 3D, proposa el desenvolupament de les barquetes fornejables; recipients reciclables dissenyats per cuinar, escalfar i servir aliments, millorant la sostenibilitat i l'eficiència en la indústria alimentària. Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar barquetes innovadores aptes per al forn, que redueixin l'impacte ambiental i augmentin l'eficiència energètica tant en cuines domèstiques com professionals.

Pots contactar amb tots ells a través de la plataforma Value4Pack o a través del teu contacte de referència de l’equip de Packaging Cluster.

El projecte Value4Pack està finançat per la Unió Europea a través del programa Interregional Innovation Investment (I3). El consorci està conformat per Natureef (Polònia), Pack4Food i Flanders’Food (Bèlgica), CLIC Innovation (Finlàndia), Clust-ER Agrifood (Itàlia), DBH InnoHub (Hongria), PPKK (Letònia), Smart Food Cluster (Lituània), Packbridge (Suècia), Polymeris i Valorial (França), CCIS (Cambra de Comerç i Indústria d’Eslovènia) i Clusaga i Packaging Cluster (Espanya).

Notícies relacionades


Modificar cookies