Marta Marrugat Llovet, propietària de Bo de debò ha estat la protagonista del primer cafè del Packaging

Judith Marti,

En motiu del Dia Internacional de la Dona, ha tingut lloc la primera sessió del cafè  del Packaging, la iniciativa organitzada pel Cluster Packaging amb l’objectiu de fer networking i compartir coneixements entre directius i empresaris de l’entorn industrial, a través de sessions presencials amb convidats especials.

En aquesta ocasió la convidada ha estat Marta Marrugat Llovet, propietària de Bo de debò, l’empresa familiar dedicada a l’elaboració de plats cuinats i precuinats de la indústria alimentària. Durant la sessió, Marrugat ha compartit reptes de gestió del negoci familiar en una conversa amb Martina Font, presidenta del Clúster.

Durant la sessió, Marrugat i Font, han compartit experiències i coneixements de la seva trajectòria. Inicialment, han reflexionat sobre l'oportunitat que va esdevenir l'incendi que va patir la seva nau de producció, el passat 12 de juliol de 2020. Arran d'aquest incident, Marrugat ha explicat que l'equip ha repensat un nou disseny per a la nau i ha afirmat que "Darrere de cada desgràcia hi ha una oportunitat".

La convidada, també s'ha centrat a analitzar la reconversió estratègica d'una empresa arrel de la seva vivència personal. Marrugat va reconvertir la carnisseria dels seus avis transformant-la en una botiga de queviures, que va esdevenir a supermercat i cadena de supermercats, i que finalment va comprar la reconeguda marca Caprabo. Arran d'aquesta compra, se'ls va proposar gestionar tota la part càrnia de Caprabo, i és aquí on va néixer la marca Bo de Debò. Inicialment, la marca tenia exclusivitat amb Caprabo i posteriorment ha expandit la seva presència en altres cadenes de supermercats, esdevenint referència en plats precuinats d'alta qualitat treballant per a clients com Lidl, Corte Inglés, Carrefour o Condis.

Finalment, s'ha centrat en el packaging que utilitzen des de l'empresa i ha explicat que els seus productes necessiten envasos (safates, film, cartronet, etc.) tant per protegir el producte, cuinar-lo, com també per fer-lo atractiu de cara la venda al lineal. En aquest sentit, Marrugat ha firmat que "el que vens, que sigui el que et compraries per tu". El seu primer requisit de packaging és que es pugui dosificar el producte en calent, que pugui baixar temperatura ràpidament, que duri vint dies i que es pugui termo segellar perfectament. Tot això, a un preu competitiu i assegurant l'atractiu de l'embalatge.

L’acte ha tingut lloc divendres 8 de març a l’Hotel QGat de Sant Cugat del Vallès i ha acollit una trentena d’assistents. L’esdeveniment ha estat patrocinat per Caixa  d’Enginyers, i ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya-.

 

 

El Clúster  del Packaging

El Clúster de l'Embalatge és una entitat sense ànim de lucre que va ser constituïda en 2012 per diverses empreses catalanes i que avui agrupa més 140 membres actius entre empreses, centres de coneixement i entitats que representen tota la cadena de valor del sector de l'embalatge. L'objectiu principal de l'entitat és el d'ajudar a la millora competitiva de les empreses que l'integren, amb el propòsit de resoldre els reptes de l'actual context, l'impuls de la innovació i la generació de noves oportunitats de negoci.


Notícies relacionades


Modificar cookies